Moving everything forward

IT-företaget Pdb startades i början av 1980-talet. För ett tag sedan fick Bolt uppdraget att sätta tänderna i den inarbetade logotypen och den nästintill kultförklarade devisen ”IT på småländska” – ett stort grepp och en spännande resa för både Pdb och Bolt! Varumärkesarbetet lanserades i juni 2016. Nu är de flesta delarna sjösatta och Pdb går mot nya framgångar.

Bolt står bakom den visuella identiteten och det övergripande konceptet – inklusive saker om logotyp, grafisk form, fotoplanering, fotostyling, fotoregi och film.

Vår målsättning i arbetet var att skapa ett långsiktigt och utvecklingsbart koncept som bidrar till ytterligare ökad ”vi-känsla” och som lyfter och förtydligar bolagets styrkor externt. Även visuellt ville vi förtydliga Pdb:s marknadsposition som den engagerade arbetsplatsen och den progressiva IT-leverantören som levererar rätt lösningar. Konceptet koncentreras under huvudrubriken ”Moving forward” – ett framåtriktat budskap som speglar Pdb:s vilja att ständigt utvecklas och bidra till utveckling av kundernas verksamheter. Logotypen är uppbyggd av binära tal, ettor och nollor, som kombinerats till bokstäver. Vi har även tagit fram ett grafiskt mönster där företagsnamnet Pdb är utskrivet i binära tal – en relativt subtil detalj, men som älskas av IT-crowden.

Om Pdb

Pdb arbetar med verksamhetsutvecklande IT-lösningar med expertis inom Business Intelligence, integration samt e-solutions. Bolaget har kontor i Stockholm och Jönköping. Samarbetet med Bolt inleddes 2015.

Vill du ha bättre stöd för din business?

Branding är en av Bolts främsta styrkor. Vi kan göra ditt erbjudande och budskap tydligare. Dessutom skapar vi kommunikation som stöder din business.

Fyll i din e-post nedan, så hör vi av oss och berättar mer om vad Bolt kan göra för dig!