Bolt™
Bolt™
Menu
Close

Bolt™

Pressmeddelande

24 oktober

2023

Calle Andersson blir ny VD på Bolt™

Med många framgångsrika år i branschen är Calle Andersson redo att leda Bolt mot ökad tillväxt och innovation i den snabbt föränderliga kommunikationsvärlden.

Hur ser din yrkesmässiga bakgrund ut?

– Jag började som idrottskonsulent på Smålands Fotbollförbund med digital utveckling som specialuppdrag. Det kom egentligen från att jag hade ett starkt fotbollsintresse, både som ledare och före detta spelare.

– 2013 hade jag arbetat på förbundet i tolv år och fick en tjänst som affärsutvecklare på Science Park. Där handlade det mycket om att coacha och skala bolag och inte minst att arbeta med innovativa projekt. De delarna fortsatte jag att utveckla när jag började på webbyrån Toxic Interactive Solutions, 2018. 

Där blev du projektledare, affärsutvecklare och i slutet operativ chef. Vad fick du med dig från tiden på Toxic?

– Extremt mycket. Vi gjorde en tillväxtresa som gick väldigt snabbt och gick bland annat från cirka 20 till 70 medarbetare. Det arbetet gav mig många lärdomar och framför allt erfarenhet av att coacha människor i olika faser. 

Du kommer senast från en tjänst som R&D Manager på Husqvarna Group. Vad tar du med dig därifrån?

– Först och främst var det väldigt speciellt att vara en del av ett så stort bolag, det mest innovativa techbolaget i regionen. Dessutom blev det något extra i och med att jag växte upp i Huskvarna. 

– Framför allt tar jag med mig mycket kring planering, processer och struktur och vilket välslipat maskineri det är för att leverera på en internationell marknad. 

“Jag vill hellre att några få älskar oss än att många tycker om oss.”

Nu kommer du tillbaka till byråbranschen. Varför blev det Bolt?

– Jag har följt Bolt i många år och även samarbetat med dem under min tid på Toxic. Det som lockade mest var att få arbeta med ett talangfullt gäng – jag vet att medarbetarna på Bolt har en kreativ höjd som tilltalar mig. 

Vad har du för mål med Bolt?

– Över tid tror jag på en tillväxtresa som är hållbar med sunda värderingar i grunden. Just hållbarhet är något som vi kommer att jobba mycket med, både internt och i kundrelationer. Sen tycker jag om att ha roligt också och det ska vi ha tillsammans. 

Du har arbetslett människor på alla dina tidigare arbetsplatser. Varför har det blivit så, tror du?

– Jag har alltid försökt att se människan bakom arbetet. Om man har personal som mår bra kommer leveransen därefter. 

– Sen tycker jag om lagandan, att göra en resa tillsammans. För mig är inte ensam stark utan ensam är ensam. 

Hur ser ditt liv ut utanför arbetet?

– Jag bor i Jönköping med min familj. Mycket av tiden går till idrotten, både genom att konsumera på olika sätt och som fotbollsledare i Mariebo IK. Jag har även ett starkt cykelintresse sedan många år och var med och startade Sveriges största cykelklubb, La Lepre Stanca, en gång i tiden. Där satsade vi mycket på det sociala och drack hellre kaffe än att dra på oss mjölksyra. 

B™2310